Zundapp onderhoud en reparatie.

Bent u in het bezit van een klassieke Zundapp bromfiets en wilt u daar een reparatie of onderhoud aan laten uitvoeren? Dan bent u bij ons aan het goede adres.

Uit mijn hobby is deze specialisatie ontstaan.

Sinds mijn 16e jaar ben ik eigenlijk al bezig met het onderhouden en restaureren van Zundapp bromfietsen. Nu wij een ruimere werkplaats hebben is er ook aan de bromfietsen gedacht en is er ruimte gemaakt met een brug en een aparte werkbank voor de motorblokken. Ook is er geïnvesteerd in speciaal gereedschap. Dit werkt prettiger en zorgt voor een hoogwaardigere reparatie.

Voor motor revisie of regulier onderhoud kunt u bij mij terecht. Ook zijn er onderdelen op voorraad om zelf te sleutelen natuurlijk.

Uit de hand gelopen hobby, grasbaanracen.

Om de eer van het merk hoog te houden in de wedstrijdsport ben ik sinds 2 jaar vaste deelnemer bij het Classic grasbaanteam. Hier wordt gereden met materiaal tot 1983. Ik rij met de crosser die ik in 1982 van mijn ouders kreeg, een Aspes CRC50 uit 1978. Die ik 5 jaar geleden als wrak zonder motorblok heb terug gekocht. Natuurlijk moest er een Zundapp motorblok onder en na flink wat test en tunewerk staat er een mooie snelle brommer waarmee ik veel plezier beleef. Ik ben een van de weinigen met een Zundapp, het zijn meestal Kreidler, Sachs of een italiaans merk, dat maakt het voor mij extra leuk.

De eerste wedstrijd was meteen goed.

En natuurlijk is het werken met dit materiaal ook leerzaam zodat we deze kennis ook weer gebruiken om voor de klanten een beter motorblok te maken.