Een ombouw is persoonlijk. Wat gaat u met de fiets doen? Woon-werkverkeer, recreatie of is het gewoon voor om het dorp?

 

Een accu die eruit ziet als bidon

Ik werk met name met spullen van V-fiets. Deze leverancier levert goed materiaal en heeft een ruim aanbod in mogelijkheden van motoren en accu’s.

Voor elke fiets is de ombouw eigenlijk anders. Het heeft te maken met de framebouw, verlichting en de persoonlijke wens van de klant. Dit maakt dat elke fiets een op zichzelf staand project is.  Het is dus raadzaam om bij interesse de fiets mee te nemen.

Ik werk veel met voorwiel motoren. Dit omdat je dan de aandrijflijn ongemoeid kan laten, wat vaak in verhouding voordeliger is. Maar natuurlijk is ook een achterwiel en een middenmotor mogelijk.

De middenmotor heeft als nadeel dat de kettingkast niet meer past en de ketting lastig netjes is af te schermen.

De achterwielmotor heeft altijd een derailleur nodig voor de versnelling. Deze motor is dus eigenlijk beter geschikt voor sportievere fietsen. Sinds kort zijn er nu wel motoren gebouwd waar een naafversnelling in zit met meer dan 3 versnellingen. Deze zijn nog niet algemeen verkrijgbaar.

DSC_6104

Display E-bike

 Ook uw atb of racefiets zijn redelijk eenvoudig netjes om te bouwen. Dit kan ik vrij onzichtbaar doen door een hele kleine motor en een vermomde accu. Dit kan interessant zijn als u een recente fiets heeft en een origineel elektrische atb vele malen duurder is dan een ombouw. Een test atb is aanwezig, zo kunt u zelf ervaren of het is wat u er van verwacht.

Al deze ombouw mogelijkheden zijn toepasbaar op uw gewone fiets, ligfiets, bakfiets, tandem, driewieler of duofiets.

 

Handbike

Ook uw handbike elektrisch maken is geen probleem. Er is keuze uit diverse mogelijkheden wat betreft accu’s en motoren. Vaak is het een wat complexere ombouw , omdat het versnellingssysteem en het remsysteem moet worden aangepast. Op zich geen probleem, maar omdat deze ombouw heel persoonlijk is is het raadzaam om de complete fiets mee te nemen. Dit om een goede prijsindicatie te kunnen maken.